Vi söker en ledare till rollen som Kraftverkschef till kraftverksgrupp Sollefteå.

Kraftverkschef

Rollen:

I rollen som kraftverkschef ansvarar du för att utveckla medarbetare, ledningsgrupp och kraftverksgrupp för att uppnå verksamhetens mål. Nio medarbetare rapporterar direkt till dig; drift och underhållschefer, HSE-samordnare, administratör, teknisk personal och fiskodlare. Inom kraftverksgrupp Sollefteå arbetar totalt ca 30 medarbetare varav flertalet är tekniker. I kraftverksgrupp Sollefteå ingår vattenkraftsproduktion i Ljungan, Gideälven, Moälven, Nätraån, Skellefteälven och Umeälven.

I rollen ingår ansvar för att identifiera lönsam tillväxt inom produktionen. Du ansvarar för att skapa och upprätthålla en god arbetsmiljö och att säkra höga ambitioner avseende säkerhet och miljö.

Som kraftverkschef ansvarar du för att säkerställa tillgänglighet i produktionen, du ansvarar för att vi har rätt bemanning för bl.a. drift och underhåll. Du planerar tillsammans med dina medarbetare underhåll för regionen. Du är även delaktig i arbetet med vattendragsstrategier samt arbete med projekt inom kraftverksgruppen. Rollen innebär även ansvar för beredskap och utveckling av dammsäkerhet.

Rollen som kraftverkschef innebär att du är en del i den regionala ledningsgruppen för Statkrafts svenska verksamhet och rapporterar direkt till regionchefen. Tjänsten förutsätter resor.

Din profil:

Vi söker efter en kommunikativ och resultatinriktad ledare som har god förmåga att fatta beslut. Du har tidigare chefserfarenhet. Vidare ser vi gärna att du ska ha varit chef för underställda chefer. Vi ser gärna att du har deltagit i ledarskapsprogram.

Du har akademisk utbildning inom teknik och är ingenjör eller civilingenjör.

Du har erfarenhet från energi- eller industri-sektorerna. Vi ser gärna att du har erfarenhet vad gäller drift och underhåll av vattenkraftsanläggningar. Vi ser gärna att du har allmän behörighet för arbete med högspänningsanläggningar.

Statkraft erbjuder

  • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.
  • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
  • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
  • Konkurrenskraftiga villkor.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med AdWork Rekrytering, ansök här: https://adworkrekrytering.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:223490/

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-09-23
Tillträde:
Snarast
Arbetsplats/placeringsort:
Sollefteå eller Örnsköldsvik
Kontaktpersoner:
Facklig representant Akademikerföreningen: Mikael Lindström
mob: +46 70 280 56 05

Facklig representant Unionen: Roger Holmqvist
mob: +46 70 316 12 29

Jakob Norström, VD
tfn: +46 620 199 09
mob: +46 73 856 72 17

Företagets hemsida:
http://www.statkraft.se