Inköpare/Projektinköpare

Statkraft inköpsavdelning bidrar till att göra Statkraft till ett framgångsrikt energiföretag genom att ha den säkraste, mest effektiva och lägsta kostnadsbaden. Statkrafts inköp kommer därmed att sänka de totala kostnaderna genom att förvalta och utveckla en hållbar och konkurrenskraftig leveransbas genom att tillämpa med lämpliga strategier, processer och resurser som stöder verksamhetens behov. För att uppnå ovanstående söker vi en inköpare/projektinköpare med inriktning på elektro, mekanik, anläggningsentreprenader och konsulttjänster som kommer att ansvara för inköpen i våra projekt och strategiskt inköpsarbete som kan omfatta båda små köp och stora kontrakt inom olika områden.

Din roll:

I rollen som inköpare arbetar du som länk mellan projektet och inköpsorganisationen. En viktig del i ditt arbete är förhandlingar och att utforma inköpsavtal. Du har en roll som inkluderas i projektets olika skeden och jobbar med varierande uppgifter såsom anbudsförfrågningar, utvärderingar och beställningar, upprättande av avtal, inköps- och leveransplanering, inköp av entreprenader och material.

I rollen ingår även att vara uppdaterad om marknadsläge, prisbild och olika leverantörer i Sverige men även internationellt.

Som inköpare är du en del av ett team. Som stöd i arbetet finns ett inköpssystem att jobba utefter samt många erfarna kollegor inom projekt och teknik avdelningen och i inköpsorganisationen.

Övriga ansvarsområden är:

 • Ansvara för att varor och tjänster köps in så kostnadseffektivt som möjligt, samtidigt som krav på regelverk, kvalité, miljö- och säkerhet följs.
 • Föra ett nära samarbete med projekt och teknisk avdelning.
 • Leda förhandlingar och upphandlingar i projekt.
 • Följa projekten från start till överlämnade. Du kommer arbeta parallellt med flera projekt och fungera som ett stöd till projektledare, ingenjörer och tekniker.
 • Medverka i andra inköpsfrågor såsom att upprätta ramavtal, bistå organisationen i inköps- och avtalsfrågor samt hantera dagliga avrop för att säkerställa kvalitet och leverans på ett kostnadseffektivt sätt.

Din profil:

 • Du har ekonomisk eller annan relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande dokumenterad erfarenhet. Vi ser gärna att du har utbildning inom inköp..
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet från energi- eller industri-sektorerna. Vi ser vidare gärna att du har erfarenhet från affärssystem såsom SAP och system för kontraktshantering.
 • Arbetet sker på strategisk, taktisk och operativ nivå
 • Som person söker vi någon som är analytisk, har god samarbetsförmåga och kan arbeta strukturerat. Respekt och ansvarstagande är också viktiga egenskaper.
 • Goda färdigheter med avancerade Microsoft Office
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska (skriftlig och muntlig)

Tjänsten innebär en del resande.

Din personlighet och ditt beteende samspelar med Statkrafts kärnvärden; kompetens, ansvar och nytänkande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i urvalsprocessen.

Statkraft erbjuder

 • Professionell och personlig utveckling inom en koncern i internationell tillväxt.
 • En verksamhet som kännetecknas av god arbetsmiljö, kompetens, ansvar och nyskapande.
 • En arbetsmiljö som önskar mångfald med hänsyn till kön, ålder och kulturell bakgrund.
 • Konkurrenskraftiga villkor.

I denna rekrytering samarbetar vi med AdWork, ansök här: https://adworkrekrytering.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:228609/

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2018-10-28
Tillträde:
Snarast, urval sker löpande
Arbetsplats/placeringsort:
Sollefteå eller Östersund
Kontaktpersoner:
Facklig representant Akademikerföreningen: Mikael Lindström
mob: +46 70 280 56 05

Facklig representant Unionen: Roger Holmqvist
mob: +46 70 316 12 29

Inköpschef Fereydon Saratti
mob: +46 76 771 73 00

Företagets hemsida:
http://www.statkraft.se