Statkraft

Produksjonsplanlegger

Vil du ha en sentral rolle i produksjonen av 10 % av Norges energi? Synes du det høres spennende ut å jobbe i grensesnittet mellom teknikk, miljø, vassdrag og kraftmarked? 

Hvis du er en analytisk person med kunnskap om og/eller erfaring innenfor vannkraftbransjen og produksjonsplanlegging trenger vi deg til vårt team. Du vil ha hovedansvaret for langsiktig produksjonsoptimalisering i regionen, og støtte den daglige driften. Du vil være en del av et operativt miljø, samtidig som du får et stort kontaktnett mot regionale kraftverksgrupper og sentrale markedsmiljø i Statkraft.

 

Hvorfor Statkraft Region Nord-Norge? 

Med våre produksjon- og reguleringsanlegg har vi fått tildelt et stort ansvar for å forvalte disse til det beste for samfunnet, gjennom produksjon av fornybar energi til det grønne skifte. Vi skal sikre tilgjengelige anlegg slik at det er strøm og lys i de mange hjem. Med et stadig mer varierende vær, er også vann- og flomhåndtering i våre regulerte vassdrag en viktig oppgave.

Denne stillingen ligger i produksjonsavdelingen som er plassert i Vesterli – Korgen. Korgen er sentralt plassert på Helgeland med flotte nybygde veier mellom byene. Helgeland er en region i sentrum av det grønne skifte, og har mange spennende aktiviteter knyttet til ny industri. Med fantastisk kyst, spektakulære fjell og nasjonale laksevassdrag er det gode muligheter til å dyrke friluftsinteresser, eller dra på kafè i sjarmerende småurbane bysentrum.

 

Arbeidsdagen i Region Nord-Norge

I produksjonsavdelingen vil du være en del av et kompetent team med totalt 16 ansatte. Produksjonsavdelingen har ansvaret for manøvreringen av magasin og vassdrag, samt styring og overvåking av produksjonsanleggene.

Din arbeidshverdag vil være en kombinasjon av operative problemstillinger, bidrag inn i utviklingsaktiviteter, og forbedringsarbeid knyttet til vannkraftoptimering og produksjonsplanlegging. Som produksjonsplanlegger vil du være en del av et tverrfaglig planleggerteam, som sammen med resten av avdelingen skal sørge for optimal ressursutnyttelse og tilgjengelighet for våre produksjonsanlegg.

 

Hvem er du?

Vi ser etter en initiativrik og fremoverlent person som ønsker å bidra til gode leveranser for Statkraft. Dette får vi til gjennom godt samarbeid, derfor trenger vi noen som ønsker å bidra til nettopp dette. I tillegg har vi behov for følgende kunnskap og kompetanse: 

  • Høyere teknisk utdanning tilsvarende masternivå, gjerne innenfor energi eller vassdrag
  • Gode analytiske ferdigheter
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • Erfaring og personlig egnethet vektlegges og kan kompensere for utdanning

Erfaring fra kraftbransjen, produksjonsplanlegging og optimalisering eller programering/scripting vil være en stor fordel. 

Vi vektlegger personlige egenskaper som samsvarer med våre verdier; kompetent, ansvarlig og nyskapende.

 

Hva vi tilbyr  

En karriere i Statkraft er meningsfylt – hver eneste medarbeider bidrar til en reell forskjell for samfunnet og vår felles framtid. Sammen med faglig sterke kolleger i et godt arbeidsmiljø vil du være tett på produksjonen av den fornybare energien som skal være med å løse klimautfordringen vi står overfor. Samtidig som du kan være stolt av at ditt arbeid, kan vi også tilby mange andre fordeler: 

  • Spennende og varierte arbeidsoppgaver
  • Godt arbeidsmiljø med mange dyktige kolleger
  • Stor frihet under ansvar
  • Mulighet for fleksible arbeidsløsninger og hjemmekontor
  • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling

Statkraft tilbyr konkurransedyktige ansettelsesvilkår og ytelsesordninger, og vi er en pålitelig arbeidsgiver som alltid setter helse, miljø og sikkerhet først. Vi tror at et trygt og sunt arbeidsmiljø er et spørsmål om valg, ikke tilfeldigheter. 

 

Statkraft forvalter kritisk infrastruktur og tjenester i flere land. Søkeren må være kvalifisert for sikkerhetsklarering og autorisasjon. 

Del på:

Fylke:

  • Nordland

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidstid:

Dag

Søknadsfrist:

01.11.2021

Tiltredelse:

Etter avtale

Arbeidssted:

Korgen

Adresse:

8512 Narvik