Statkraft Markets and IT

IT Sikkerhetsarkitekt

Statkraft Cybersecurity avdeling (MIS) søker ny kollega til å styrke vårt Sikkerhetsarkitektur team. 

Statkraft Cybersecurity avdeling er en del av Statkraft IT, og består av GRC-, Sikkerhetsarkitektur-, og et CSIRT-team, som jobber hånd i hånd for å beskytte Statkrafts verdier mot cybertrusler og gjør det mulig for Statkraft å tilby robuste og sikre tjenester. Sikkerhetsarkitektur teamet bidrar med å beskytte alle forretningsområder i Statkraft globalt. Våre sikkerhetsarkitekter bruker sin ekspertise innen sikkerhetsrammeverker, standarder og beste praksis, samt dyp teknisk kunnskap for å forstå og støtte prosjektene, initiativene og den daglige driften til IT avdelingen.  

Vi samarbeider med andre sikkerhetsområder i Statkraft, samt eksterne partnere, for å holde hverandre informert og beskyttet, og for å fremme vår profesjon og kompetanse. Vår avdeling består av spesialister som brenner for sikkerhet og trives i det dynamiske og komplekse miljøet – og det er dette vi ser etter hos vår nye kollega!  

IT Sikkerhetsarkitekt-rollen i Statkraft er basert på god kommunikasjon, evne og ønske til å påvirke sikkerhetskulturen i hele organisasjonen, og bruk av sin kunnskap til å beskytte og forbedre sikkerhetstjenestene og IT-arkitekturen globalt.  

Som IT Sikkerhetsarkitekt vil du ha en viktig rolle i å samarbeide på tvers av ulike forretningsområder og fagdomener. Sammen med teamet ditt vil du bygge relasjoner og samarbeide med interessenter, systemeiere og IT-spesialister for å sikre at alle visjoner samsvarer med Statkraft sine verdier og retningslinjer. Du vil vurdere og designe sikre og kompatible løsninger, bringe sikkerhetskrav og beste praksis tidlig inn i designprosessen og følge opp deres implementering. Du vil hjelpe den globale IT-organisasjonen med å implementere administrative og tekniske sikkerhetskontroller i hele IT-miljøet, for å sikre samsvar med vår sikkerhetspolicy i hele den globale organisasjonen. I tillegg vil du bidra til kontinuerlig forbedring av sikkerhetspolicy og tilknyttede prosesser, ved å bruke din erfaring, observasjon- og kommunikasjonsevner samt pågående utvikling innen cybersikkerhetsfeltet. 

 

Hvorfor Statkraft?  

Statkraft har gjort ren energi mulig i over et århundre. Det er det vi tilbyr; 125 års ekspertise uten sidestykke for å forsyne verden med det den trenger mest. Fordi i kampen mot klimaendringer ser vi ikkefornybar energi ikke bare som en del av løsningen - vi tror det er løsningen. Hos oss vil du delta med å finne gode helhetlige løsninger for klima, miljø og samfunn.  

 

Arbeidsoppgaver som IT sikkerhetsarkitekt: 

 • Stille sikkerhetskrav til prosjekter og aktiviteter basert på etablerte sikkerhetspolicyer og standarder. 

 • Støtte og fasilitere eksterne og interne sikkerhetsvurderinger og penetrasjonstester. 

 • Evaluere endringer i IT-infrastrukturen og forespørsler som påvirker sikkerheten. 

 • Vurdere og designe sikre løsninger, bringe beste praksis og sikkerhetskrav tidlig inn i designprosessen 

 • Følge opp Statkraft sin implementering av sikkerhetskontroller. 

 • Bistå den globale IT-organisasjonen i å implementere administrative og tekniske sikkerhetskontroller i det globale IT-miljøet. 

 • Bidra til kontinuerlig forbedring av sikkerhetspolicy og -prosesser  

 

Hvem er du? 

 • Du brenner skikkelig for cybersikkerhetsfeltet og er alltid nysgjerrig på å lære mer! 

 • Du har utdanning på bachelor- eller masternivå innen teknologi/IT (IT-sikkerhet foretrekkes). Kravet om formell utdanning kan kompenseres med relevant arbeidserfaring og sikkerhetssertifiseringer. 

 • Du har 3-5 års arbeidserfaring innen IT-sikkerhetsfeltet. 

 • Du har erfaring med IT-sikkerhetsrammeverk og standarder, som CIS Controls, NIST CSF, ISO 27001 og/eller IEC 62443. 

 • Du har dyp teknisk kunnskap innenfor noen av de viktigste IT-sikkerhets relaterte områdene: LAN/WAN-nettverk, kommunikasjonssikkerhet, programvareutviklingssikkerhet (DevSecOps), sikring av databaser, identitets- og tilgangsadministrasjon (IDM), IoT og skysikkerhet. 

 • Du har erfaring med eller god kjennskap til sikkerhets- og penetrasjonstesting. 

 • Du er etisk, profesjonell, strukturert og proaktiv. Du har gode kommunikasjonsevner og en positiv holdning, og er villig til å være en cybersikkerhetsambassadør i den globale organisasjonen. 

 • Du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk 

 

Hva vi tilbyr? 

En karriere i Statkraft er meningsfylt. Hver eneste medarbeider bidrar til en reell forskjell for samfunnet og vår felles framtid. Sammen med faglig sterke kollegaer i et godt arbeidsmiljø vil du være tett på produksjonen av den fornybare energien som skal være med å løse klimautfordringen vi står overfor. Samtidig som du kan være stolt av ditt arbeid, kan vi også tilby mange andre fordeler: 

 • Ubegrensede læringsmuligheter på ulike nivåer i organisasjonen. 

 • Sjansen til å utvikle din karriere sammen med et globalt nettverk 

 • Konkurransedyktige betingelser og gode velferdsordninger  

 • Hybrid hjemmekontor ordning 

 

Statkraft forvalter kritisk infrastruktur og tjenester i flere land. Søkeren må være kvalifisert for sikkerhetsklarering og autorisasjon.  

 

Arbeidssted:  

Lilleakerveien 6 A, 0283 Oslo 

Del på:

Fylke:

 • Oslo

Jobbtype:

Fast

Heltid/Deltid:

Heltid

Arbeidssted:

Oslo

Adresse:

0283 Oslo